Uvećanje usana hijaluronskim filerima2022-12-28T21:44:14+00:00

Uvećanje usana hijaluronskim filerima

Pune usne su odlike atraktivnog lica, a uvećanje usana hijaluronskim filerima je jedan od najtraženijih estetskih tretmana u našoj ordinaciji.

Pune i senzualne usne su simbol ženske lepote i seksualnosti. Usne su smeštene u centralnom delu lica i obično su prva stvar koju primetimo. Konturisanjem usana možemo da nadoknadimo volumen, da popravimo asimetriju usana, da korigujemo sitne bore na usnama i hidriramo usne. Savršene usne treba da budu voluminozne, da imaju jasno definisane ivice, uglove usana koji su okrenuti blago na gore i da imaju savršen kupidonov luk (vidi sliku).

Ako do sada niste imali iskustva sa uvećanjem usana, upravo ovde možete da pročitate kako se uvećavaju usne, kakav je osećaj nakon konturisanja usana i na kraju kolika je cena savršenih usana.

uvećanje usana filerima

Hijaluronskim filerima za usne možemo da:

  • Uvećamo usne

  • Konturišemo ivicu usana

  • Korigujemo asimetriju usana

  • Popunimo bore iznad usana

  • Osvežimo usne bez povećanja volumena

usne uvećanje filerima pre i posle

Kada treba uraditi korekciju usana?

Mnoge devojke urođeno imaju vrlo male ili asimetrične usne. Nadoknadom volumena usana se postiže značajno ženstveniji, svežiji i bolji izgled. Tokom godina dolazi do postepenog smanjivanja usana, što je naročito izraženo na gornjoj usni, koja nekada može potpuno da nestane odnosno da se rumeni deo usana uopšte ne vidi. To pacijentima daje ljutit i neprijateljski izraz lica i jedan je od ključnih znakova starosti.

Sa smanjivanjem gornje usne produžava se i rastojanje od korena nosa do gornje usne što je takođe znak starosti. Ovo rastojanje može da se smanji konturisanjem usana. Kod osoba koje su izložene suncu, kod pušača i genetski predisponiranih često dolazi do izražene dehidratacije usana koja se uspešno može rešiti primenom hijaluronskih filera.

Šta je to što Vam garantuje prirodan izgled usana u našoj ordinaciji?

Da li će usne izgledati prirorno nakon popunjavanja, pitanje je koje najviše muči sve pacijente koji se po prvi put odlučuju za intervenciju. Prilikom popunjavanja usana mi poštujemo anatomsku strukturu usana, koristimo najkvalitetnije hijaluronske filere i služimo se naprednim tehnikama aplikacije. Svi fileri koje koristimo imaju FDA sertifikate, a FDA je Američka agencija za hranu i lekove koja ima najstrože standarde u svetu. Svi naši doktori izuzetno dobro poznaju anatomiju i stalno prate nova otkrića.

Za konturisanje primenjujemo nekoliko tehnika koje prilagođavamo svakom pacijentu.

Tehnika MD kodova razvijena od strane dr Mauricija de Maja poštuje anatomske strukture usana. Naime, svaki MD kod odgovara određenoj anatomskoj strukturi. Svaki MD kod ima definisanu količinu filera i tehniku aplikacije. Poštovanjem MD kodova dobijaju se savršene prirodne usne..

H tehnika podrazumeva restoraciju prirodnog volumena usana. I gornja i donja usna imaju po 2 tuberkuluma (ili kvržice). Kvržice imaju jasno definisanu veličinu i položaj u gornjoj i donjoj usni. Kreiranjem adekvatnih kvržica postiže se harmoničan, senzualan izgled usana.

Tehnike rukovođene zlatnim presekom. Još su grčki filozofi primetili vezu između matematike i lepote. Poštovanje određenih proporcija vodi do harmoničnog izgleda i savršenih rezultata. Zlatni presek je matematički odnos 1:1.618. Donja usna treba da ima volumen koji je 1.6 puta veći od volumena gornje usne. Sa druge strane prednja projekcija gornje usne treba da bude 2-3 mm ispred projekcije donje usne-ako posmatramo profil. Ako povučemo liniju od vrha nosa do vrha brade, koja se naziva Riketsova linija, vrh gornje usne će se nalaziti 2mm iza ove linije, a vrh donje usne će ležati na ovoj liniji .

Kako izgleda tretman uvećanja usana?

Usne se popunjavaju isključivo preparatima hijuronske kiseline. Na usne se nanese lokalna anestetička krema, a potom se filer aplikuje iglicama ili kanilom. Procedura je minimalno neprijatna i traje 10-15 minuta.

Kako da se pripremim za tretman?

Pre korekcije usana 7 dana ne bi trebalo uzimati preparate acetilsalicilne kiseline (Aspirin, Cardiopirin i slični) jer se povećava rizik za nastanak modrica. Ako lek morate da uzimate iz vitalnih indikacija, to nije prepreka da se kontrisu usne, ali su tada modrice značajno češće. Preprate ribljeg ulja, odnosno omega 3 masnih kiselina, ulje žutog noćurka, velike doze vitamina E i preparate ginkga ne bi trebalo uzimati 3-5 dana pre intervencije. Pacijenti koji uzimaju oralnu antikoagulantni terapiju-odnosno sredstva za razređivanje krvi (Farin, Sinkum, Xarelto, Pradaxa) zahtevaju posebnu pripremu koja je individualna za svakog pacijenta.

Koliko traje period oporavka?

Nakon konturisanja usana javlja se blagi otok, koji bude nešto izraženiji sutradan. Ipak većina pacijenata može normalno da funkcioniše. U dogovoru sa lekarom pacijenti po potrebi dobijaju medikamente koji smanjuju otok. Nakon popunjavanja usana, najmanje 6 sati ne bi trebalo dodirivati usne, 12 sati ne bi trebalo nanositi šminku. Naredna 3 dana se ne preporučuju intenzivne fizičke aktivnosti, odlazak u saunu i solarijum jer to može da pogorša otok i poveća rizik od infekcije.

Koliko traje hijaluronski filer u usnama?

Prema deklaraciji proizvođača, hijaluronski fileri koje koristimo za konturisanje usana traju 12-14 meseci. Ipak, usne su vrlo pokretne i vrlo prokrvljene, pa filer u usnama traje najčešće 9-12 meseci. Nakon tog vremena filer neće potpuno nestati, ali će usne zahtevati korekciju sa istom ili manjom količinom materijala.

Kad se hijaluronski filer aplikuje u usne prvi put, njegovo trajanje je obično nešto kraće i obično je neophodna korekcija nakon 6-9 meseci. Dužina trajanja hijalurona je individualna i zavisi od različitih faktora. Kod pacijenata koji intenzivno treniraju ili puše hijaluron se brže razgrađuje.

O tretmanu:

Usne pre i posle

Često postavljena pitanja

Kakav uticaj ima popunjavanje usana na okolne strukure?2020-06-24T22:49:42+00:00

Popunjavanjem usana se delimično koriguju tzv. pušačke ili bar kod bore. Konturisanjem kupidonovog luka smanjuje se dužina filtruma čime se značajno redukuje utisak starenja centralnog dela lica.

Da li se usne konturišu kod mušakaraca?2020-06-24T22:49:10+00:00

Usne se koriguju i kod muškaraca, ali se pritom mora voditi računa o jasnoj razlici između muških i ženskih usana. Kod mušakaraca se uvek koristi manji volumen i razlikuju se tehnike aplikacije. Konturisanje usana ne smanjuje muževnost kod muškaraca, već povećava doživljaj mladosti i snage. Slično, kao i kod žena, muškarce sa punijm usnama doživljavamo više prijateljski nastrojene i seksualno privlačnije.

Kakav se emocinalni efekat postiže konturisanjem usana?2020-06-24T22:47:32+00:00

Pune, jedre i jasno definisane usne karakteristika su mladih ljudi, tako da korekcija usana kod oba pola utiče da lice izgleda mlađe. Pune usne povećavaju ženstvenost ženskog lica. Voluminizacija gornje usne smanjuje ljutit i besan izraz lica, a osobe koje imaju pune usne često doživljavamo više prijateljski nastrojene.

Da li se nakon uvećanja usana javljaju kuglice?2020-06-24T22:42:43+00:00

Mnoge pacijentkinje koje su popunjavale usne neodgovarajućim materijalima ili su pak usne popunjavane na neadekvatan način iskusile su pojavu grudvica ili kuglica u usnama. Kuglice su jako česte kod usana koje su popunjavane biopolimerom i tu nažalost malo toga može da se uradi, sem da se hirurški odstrani. Kada su u pitanju kuglice nakon hijalurona, najčešće se radi o hijaluronu slabijeg kvaliteta i primeni hijalurona u velikoj količini na jednom mestu. U tim slučajevima masaža kuglice nekada reši problem, a nekada se mora primeniti hijaluronidaza-to je enzim koji otapa hijaluron. Kada se koriste kvalitetni fileri i odgovarajuća tehnika rada retko dolazi do stvaranja kuglica, a i kad se desi kuglice nestaju u roku od 2 nedelje.

Kakav je osećaj nakon popunjavanja usana?2020-06-24T22:40:27+00:00

Neposredno nakon konturisanja usana imaćete osećaj da su usne otečene i velike i nećete imati odgovarajući osećaj u usnama. Može se čak desiti da se polijete ako pijete vodu iz čaše. To je posledica primenjene anestezije i sve prolazi nakon sat vremena. Važno je da znate da nema bola nakon što prođe delovanje anestezije. Kvalitetan hijaluronski filer se lepo integriše u tkivo i nećete moći da ga napipate prstima ili jezikom. U suštini, za dan ili dva, sem što će Vaše usne biti mnogo lepše, nećete imati nikakav drugi neobičan osećaj

Koliko hijalurona je potrebno za korekciju usana?2020-06-24T22:31:18+00:00

U jednoj seansi u usne se stavlja 0.5 do 1 ml hijaluronskog filera. Stavljanje većih količina dovodi do neprirodnih rezultata. Nakon 2 nedelje od korekcije usana može se aplikovati dodatna količina. Kod usana koje su asimetrične, nekada je bolje korigovati usne u više seansi malom količinom filera, jer se tada postižu bolji rezultati

Da li se radi botoks usana?2020-06-24T22:52:54+00:00

Botoks može da se koristi za usne, ali ne za njihovo uvećanje, već za menjanje oblika usana. Male doze botoksa mogu delimično da ‚‚izvrnu‚‚ usne i služe kao dodatni tretman uz hijaluronski filer kod pacijenata koji imaju uvučene usne. Pored toga, botoks se koristi uz hijaluronski filer kod onih pacijenata koji imaju izražene pušačke bore.

Koje komplikacije najčešće mogu da se jave nakon uvećanja usana?2020-06-24T22:52:21+00:00

Najčešće se javljaju male modrice koje lako mogu da se pokriju korektivnom šminkom. Posle intervencije se javlja otok, koji je najintenzivniji drugog dana, a prolazi obično u toku 48 sati. Otok može da se smanji određenim medikamentima. Kod pacijenata koji su skloni herpesu na usnama (groznica) nakon ubrizgavanja hijalurona može da dođe do pojave herpesa zbog čega svi pacijenata koji su skloni herpesu treba da kažu to svom lekaru, kako bi se preduzele mere da do herpesa ne dođe.

Da li mogu da se poprave usne koje su tretirane biopolimerom?2020-06-24T22:51:52+00:00

Biopolimer je trajni materijal, čije je ponašanje u tkivu vrlo nepredvidivo. Značajan broj pacijenata kod kojih je primenjen biopolimer ima izmenjenu strukturu usana, usne su tvrde, gube oblik i često postoje brojni granulomi koje pacijenti napipavaju kao grudvice. Iako je tehnički moguće iskorigovati usne hijaluronom, to se izbegava, jer svako ubrizgavanje i svaka manipulacija sa tkivom u kome se nalazi biopolimer može da dovede do ozbiljnih posledica, kao što su veliki otoci, stvaranja veće količine ožiljnog tkiva i stvaranja novih granuloma. Naš savet je da se biopolimer ukloni hirurškim putem, a nakon toga sprovede korekcija hijaluronskim filerima.

Da li mogu da koriguju usne koje su urađene lošom tehnikom?2020-06-24T22:51:01+00:00

Hijaluron je materijal koji može da se razgradi. Nama se najčešće javljaju pacijenti kod kojih nisu poštovane anatomske strukture prilikom injektovanja ili je primenjena velika količina filera. Hijaluronidaza se ubrizgava u usne slično kao hijaluron. Obično je dovoljno uraditi jedan tretman, ali se nekada mora ponoviti posle 7 dana. Ponovno ubrizgavanje hijalurona može da se uradi nakon 7-10 dana. Kada nepravilnosti nisu velike, nekada se malom količinom hijalurona može popraviti oblik usana i postići zadovoljavajući estetski rezultat.

Da li kod svih pacijenata možemo da popunjavamo usne?2020-06-24T22:50:25+00:00

Tehnički možemo. Ipak kod pacijenata u zrelim godinama, koji imaju veliki gubitak volumena u predelu brade, korena nosa, marionetskih brazdi, nekada za dobre rezultate moramo prvo da korigujemo okolne zone, kako bi se za usne obezbedila odgovarajuća podrška.

Uvek sam imala male usne i skoro uvek sam iscrtavala ivicu. Dugo sam razmišljala, a najviše me je plašilo da ću izgledati kao patka. Prvi put sam stavila pola militra i bila oduševljena rezultatom. Za 3 nedelje sam dodala još pola militra i to je bilo to-savršenstvo.

Ivana, 22

Već nekoliko godina redovno, jednom godišnje popunjavam usne. Pune usne mi daju samopouzdanje.Najvažnije je, da sem mame, u okolini niko nije primetio da sam radila usne, ali su mi svi rekli da izgledam bolje.

Jasna, 41

Prvi put sam došla kako bih popravila pušačke bore, pošto sam nažalost pušač 35 godina. Doktor mi je predložio da pored sređivanja bora popunimo malo i usne. Iako sam u prvi mah pomislila šta će ljudi reći da u mojim godinama popunjavam usne, brzo sam prihvatila i odlučila da uradim nešto “ludo” u životu. Doktor je bio oprezan, stavio je pola mililitra i rezultat je bio fenomenalan. Usne su bile jedre i nekako sveže, to su bile usne koje sam imala sa 25. Prezadovoljna sam!

Zorica, 55

Bezbednost procedure

U našoj ordinaciji usne se koriguju isključivo najkvalitetnijim hijaluronskim filerima što garantuje bezbednost i svodi mogućnost komplikacija na minimum.

Sertifikovani lekari izvode intervenciju koja traje dvadesetak minuta uz primenu lokalne anestezije. Nakon intervencije se mogu javiti male modrice i blag otok koji su prolaznog karaktera.

Kolika je cena popunjavanja usana?

Cena hijaluronskih filera možete saznati klikom na link. Nakon 2 nedelje od aplikovanja hijalurona možete dodati novu količinu.

Šta ako i dalje imam nedoumice, a želela bih da radim usne?

Pozovite nas i zakažite besplatnu konsultaciju. Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja i rešimo sve dileme.

Podelite ovu stranicu!

Željenu proceduru možete zakazati pozivom na 064/237-0707, svakog radnog dana od 09:00-21:00 časova.
Konsultacije i pregledi za sve estetske i antiaging procedure su besplatne.

About Our Practice

Phasellus non ante ac dui sagittis volutpat. Curabitur a quam nisl. Nam est elit, congue et quam id, laoreet consequat erat. Aenean porta placerat efficitur. Vestibulum et dictum massa, ac finibus turpis.

Contact Info

12345 West Elm Street

Phone: 1.888.456.7890

Fax: 1.888.654.9876

Web: Buy Avada Today!