Uvećanje jagodica hijaluronskim filerima-sve što treba da znate2022-12-28T21:53:06+00:00

Uvećanje jagodica hijaluronskim filerima

Uvećanje jagodica hijaluronskim filerima je siguran i dugotrajan način za postizanje ženstvenijeg i atraktivnijeg izgleda. Naglašene jagodice simbol su ženske lepote i mladosti.

Naglašene jagodice simbol su ženske lepote i mladosti. Konturisanje jagodica je ključno kad želimo da postignemo ženstveniji izgled. S druge strane, izražene jagodične kosti kod muškaraca odraz su fizičke snage i muževnosti. Idealne jagodice kod žena elipsoidnog su obliku, penju se blago na gore i sa slepoočnim regionom i čelom prave harmoničnu celinu. Jagodice kod muškaraca su oštrijih kontura, grublje građe i nešto manje u odnosu na ženske jagodice.

Kada treba uvećati jagodice?

Mnoge mlade devojke imaju urođene nedovoljno naglašene jagodice. Naglašene jagodica ističu ženstvenost i daju mladalački izgled licu. Kod pacijenata koji imaju gubitak volumena u unutrašnjem delu obraza u predelu ispod očiju, nadoknada volumena daje licu odmoran izgled i redukuje veličinu podočnjaka (1. na slici).

 

jagodice hijaluronski fileri

 

Sa starenjem dolazi do gubitka dubokog masnog tkiva u predelu obraza (nezavisno od toga da li smo gojazni ili nismo) što dovodi do “pada” lica, pojave nazolabijalnih bora (bora koje počinju od nosa i idu do usana) i pojave viška kože u predelu donje vilice i brade (2 na slici). Iz tog razloga je podizanje jagodica skoro uvek prvi korak u podmlađivanju kompletnog lica. I kod većine pacijenata treba prvo popuniti jagodice, pa tek ona nazolabijalne brazde.

Kako se izvodi procedura uvećanja jagodica i da li boli?

Jagodice se popunjavaju isključivo preparatima hijuronske kiseline. Pre intervencije nanosi se anestetički krem. Jagodice se u našoj ordinaciji skoro uvek konturišu kombinacijom igle i kanile. Filer koji se aplikuje iglom služi za podršku, dok se kanilom kreira odgovarajući oblik jagodice i pravi harmonična veza sa ostalim strukutrama lica. Intervencija nije bolna.

Koliko traje hijaluronski filer u jagodicama?

Trajanje hijaluronskog filera u jagodicama iznosi 18-24 meseca. Za konturisanje jagodica koriste se najčvršći hijaluronski fileri, koji imaju i najduže trajanje.

O tretmanu:

Šta je to što Vam garantuje prirodan izgled jagodica u našoj ordinaciji?

Pacijenti koji se prvi put odlučuju za konturisanje jagodica, povremeno su zabrinuti da li će zadržati prirodan izgled. U našoj ordinaciji, jagodice se popunjavaju na tačno određen način, koji poštuje anatomske strukture i harmoniju lica. Koristimo najkvalitetniji hijaluron, koji ima FDA sertifikat, a FDA je Američka agencija za hranu i lekove koja ima vrlo visoke standarde. Svi hijaluronski fileri koji imaju FDA odobrenje, imaju i studije koje pokazuju kako se filer ponaša u tkivu. Za konturisanje jagodica koristimo najsavremenije tehnike aplikacije filera.

1. Tehnika MD kodova razvijena je od strane brazilskog plastičnog hirurga Mauricija de Maja. Prema ovoj tehnici jagodični region je podeljen u 3 koda CK1, CK2 i CK3. Aplikacijom odgovarajuće količine filera u svaki kod postižu se optimalni rezultati. (slika sa MD kodovima na jagodicama).

jagodice hijaluronski fileri

2. Restoracija Ogee-jeve S linije. Ogee S linija se odnosi na konveksitet koji pravi jagodica, a koji se nastavlja na udubljenje središnjeg dela obraza. Na gore se jagodica stapa sa blago konkavnim slepoočnim regionom. Kreiranje odgovarajuće S linije ja vrlo važno za harmoničan izgled jagodice, naročito ako posmatramo lice iz profila ili poluprofila.

3 . Beautification point. Tačka ulepšavanja lica je mesto gde jagodica treba da ima maksimalan volumen. Upravo hijaluron primenjen u ovu tačku daje najbolji estetski rezultat. Pravilno određivanje ove tačke je ključno za kreiranje prirodnih jagodica i postizanje maksimalnog efekta podmlađivanja.

Pre i posle: korekcija jagodica

Često postavljana pitanja

Uvećanje jagodica kod mušakaraca?2020-06-21T22:43:44+00:00

Jagodice se konturišu i kod muškaraca. Muške jagodice su grublje strukutre, i odražavaju snažne jagodične kosti. Uvećanje jagdica kod mušakaraca naglašava muževan izgled i doprinosi podmlađenog izgledu lica.

Kakav se emocionalni efekat postiže popunjavanjem jagodica?2020-06-21T22:49:36+00:00

Popunjavanje jagodica doprinosi ženstvenije i mlađem izgledu lica. Pacijentkinje kod kojih su urađene jagodice svoje lice doživaju podignuto i zategnuto. Kod muškaraca jagodice (koje se rade na nešto drugačiji način) doprinose muževnijem i svežem izgledu lica.

Da li se nakon popunjavanja jagodica javljaju kuglice?2020-06-21T22:45:12+00:00

Za popunjavanje jagodica koriste se uglavnom nešto gušći hijaluronski fileri. Ovakve filere je moguće napipati nekoliko dana nakon aplikacije hijalurona. Nakon 2 nedelje filer se integriše u tkivo i ne može se više opipati pod prstima, a jagodice zadržavaju osvežen izgled.

Kakav je osećaj nakon podizanja jagodica?2020-06-21T22:45:01+00:00

Nakon povećanja jagodica nema nikakvog neuobičajenog osećaja u predelu aplikacije filera. Sem Vašeg novog izgleda, sve ostalo će biti isto.

Da li će lice zadržati prirodan izgled nakon popunjavanja jagodica?2020-06-21T22:44:49+00:00

Prirodan izgled je naš prepoznatljivi zaštitni znak! Nažalost, neadekvatna količina materija, loš izbor materijala i loša tehnika aplikacije filera može da dovede do neprirodnog izgleda. Ako se suviše filera stavi u unutrašnji deo obraza jagodice dobijaju izgled loptice, što dovodi do napumpanog izgleda lica. Ako se pak jagodice stave isuviše u spoljašnji deo obraza, to vizuelno proširi glavu. Kada se filer u jagodice pravilno aplikuje, jagodice budu elipsoidnog oblika, usmerene na gore, a lice postaje mršavije i mlađe. Pravilnim konturisanjem jagodica, postiže se efekat sličan koji postižu profesionalni šminkeri kada šminkaju top modele.

Koliko hijalurona je potrebno za korekciju jagodica?2020-06-21T22:44:38+00:00

Minimalna količina hijaluronskog filera da bi se postigao vidljiv efekat za jagodice iznosi pola militra po strani. Ova količina je dovoljna za mlade devojke koje žele da konturišu jagodice i naglase ženstvenost. Za većinu pacijentkinja uglavnom je potrebno utrošiti 2 mL filera da bi se postigao dobar estetski efekat.

Kako da se pripremim za tretman uvećanja jagodica?2020-06-21T22:55:33+00:00

Pre korekcije jagodica tokom 7 dana treba izbegavati preparate acetilsalicilne kiseline (Aspirin, Cardiopirin i slični) jer su tada modrice značajno češće. Preprate ribljeg ulja, odnosno omega 3 masnih kiselina, ulje žutog noćurka, velike doze vitamina E i preparate ginkga ne bi trebalo uzimati 3-5 dana pre intervencije. Pacijenti koji uzimaju oralnu antikoagulantni terapiju-odnosno sredstva za razređivanje krvi (Farin, Sinkum, Xarelto, Pradaxa) zahtevaju posebnu pripremu koja je individualna za svakog pacijenta.

Koje komplikacije najčešće mogu da se jave nakon povećanja jagodica?2020-06-21T22:54:50+00:00

Najčešće se javljaju male modrice koje lako mogu da se pokriju korektivnom šminkom. Vrlo retko se javlja blag otok koji prolazi tokom nekoliko dana.

Da li jagodice mogu da se uvećaju biopolimerom ili akvafilerima?2020-06-21T22:54:22+00:00

Biopolimer i akvafiler su trajni materijali čije je ponašanje u tkivu nepredvidivo. Često nakon aplikacije trajnih materijala dolazi do stvaranja granuloma i otoka, što rezultira lošim estetskim rezultatom. Ne preporučujemo korigovanje hijaluronom jagodica u koje je već aplikovan veštački materijal jer to može da podstakne razvoj komplikacija.

Da li mogu da koriguju jagodice koje su urađene lošom tehnikom?2020-06-21T22:53:46+00:00

Primenom enzima hijaluronidaze može da se otopi hijaluron kojim su konturisane jagodice. Ipak, to je vrlo retko potrebno. Kod većine pacijenata u stanju smo da korigujemo jagodice dodavanjem manje količine filera u kritične zone.

Da li kod svih pacijenata možemo da konturišemo jagodice?2020-06-21T22:53:12+00:00

Tehnički možemo. Kod skoro svih žena, naglašavanje jagodica ima vrlo pozitivne efekte na kompletan izgled. Kod mušakaraca smo oprezniji, jer jagodice samo kod nekih ne narušavaju prirodnu harmoniju lica.

Kakav uticaj ima popunjavanje jagodica na okolne strukure?2020-06-21T22:52:42+00:00

Korekcija jagodica ima uticaj na skoro sve okolne, ali i na neke udaljene strukutre. Popunjavanje jagodica indirektno pruža podršku i smanjuje veličinu podočnjaka. Dolazi do blagog otvaranja oka i podizanja kraja obrve. Takođe konturisanje jagodica smanjuje nazolabijalne bore i podiže uglove usana.

Sa druge strane ,popunjavanje jagodica smanjuje i višak kože koji se javlja u predelu donje vilice. Zbog svih ovih razloga, jagodice se često prve rade na licu, jer onda za tretiranje drugih zona treba značajno manja količina materijala. Nakon nekoliko nedelja koža iznad aplikovanog hijalurona izgleda sjajnije, zategnutije i podmlađeno.

Video- tretman lica hijaluronskim filerima

Bezbednost procedure

U našoj ordinaciji koristimo isključivo najkvalitetnije hijaluronske filere koji imaju sertifikate Američke agencije za hranu i lekove-FDA koja predstavlja najstrožije regulatorno telo u oblasti lekova i medicinskih sredstava. Filere aplikuju sertifikovani lekari poštujući najviše standarde u estetskoj medicini. Svaki pacijent dobija svoj karton u kome tačno piše koji je materijal primenjen, u kojoj dozi i u kojoj regiji čime se obezbeđuje najviši nivo sigurnosti za naše pacijente.

Kolika je cena popunjavanja jagodica?

Cena hijaluronskih filera možete saznati klikom na link. Za konturisanje jagodica obično se koristi 1 ili češće 2ml hijalurona.

Šta ako i dalje imam nedoumice, a želela bih da uvećam jagodice?

Pozovite nas i zakažite besplatnu konsultaciju. Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja i rešimo sve dileme.

Podelite ovu stranicu!

Željenu proceduru možete zakazati pozivom na 064/237-0707, svakog radnog dana od 09:00-21:00 časova.
Konsultacije i pregledi za sve estetske i antiaging procedure su besplatne.

About Our Practice

Phasellus non ante ac dui sagittis volutpat. Curabitur a quam nisl. Nam est elit, congue et quam id, laoreet consequat erat. Aenean porta placerat efficitur. Vestibulum et dictum massa, ac finibus turpis.

Contact Info

12345 West Elm Street

Phone: 1.888.456.7890

Fax: 1.888.654.9876

Web: Buy Avada Today!