Antiage proizvoda za kožu- TOP 5!

Često smo skloni da mislimo da ako neku kremu skuplje platimo da će imati bolji antiage efekat. Mnogi svetski brendovi prodaju kreme koje koštaju nekoliko stotina evra i koje sadrže ekstrakte “biljaka sa Anda”, egzotičnih korala iz Australije ili “magičnih” puževa iz prašuma Amazonije.

Da ne spominjemo kreme sa česticama zlata, nanočesticama i svemoćnim kolegenom. Nažalost ili možda na sreću, ovde ne važi pravilo “Koliko para toliko muzike”, često date puno para za sasvim skromnu muziku. Međutim, za svega par hiljada dinara možete da kupite odličnu kozmetiku. Postoji samo nekoliko supstanci za koje je u kliničkim studijama pokazano da imaju jasan antiaging efekat. Izdvajamo one najpotentnije!

RETINOIDI

Svi ste verovatno čuli za kreme s retinolom. Retinol je vitamin A koji ima jasno antiaging delovanje. Primenom retinola u koži se stimuliše sinteza kolagena, smanjuje se pigmentacija i uklanjaju se fine bore. Retinol je naročito pogodan za fotooštećenu kožu lica, vrata i dekoltea. Kreme s retinolom se primenjuju uveče. Retinol povećava osetljivost kože na sunce, pa se tokom dana obavezno mora nanositi zaštitni faktor. Retinol kod osetljivih osoba može da uzrokuje sušenje kože pa onda se preparat može primenjivati na drugi dan, ili se nakon kreme ili seruma koji sadrži retinol naknadno na kožu nanosi hidrantna krema.

HIJALURONSKA KISELINA

Hijaluronska kiselina je složeni šećer koji ulazi u sastav kože. Hijaluronska kiselina ima sposobnost da veže veliku količinu vode i formira gel. Upravo je hijaluron odgovoran za elastičnost i hidriranost kože. Hijaluronska kiselina takođe utiče na inflamaciju u koži, povećava produkciju kolagena i aktivira fibroblaste. Kada se primeni lokalno molekuli hijaluronske kiseline prodiru u kožu, povećavaju njenu hidriranost, redukuju fine bore i dugoročno utiče na tonus kože. Dodatno, hijaluronska kiseline pravi nevidljivi film na površini kože i sprečava isparavanje vode. Hijaluronska kiselina se najčešće primenjuje u obliku seruma koji se obično nanosi uveče pre kreme sa antiaging efektom. Moja omiljena kombinacija je serum sa hijaluronskom kiselinom, nakon čega nanesem kremu s retinolom.

antiage proizvodi

VITAMIN C

Vitamin C je snažan antioksidans. Pored toga stimuliše sintezu kolagena. Vitamin C redukuje fine bore, redukuje pore i utiče na sitne flekice i nepravilnosti. Vitamin C se na kožu najčešće nanosi u obliku seruma koji sadrže 10% vitamina C ili ređe u obliku krema. Vitamin C štiti i kožu od štetnog delovanja UV zraka pa je odličan dnevni antiaging tretman. Nakon vitamina C može da se javi blago peckanje. Kada se vitamin C primeni u bliku seruma uglavnom je neophodno nakon njega naneti hidrantnu kremu. Idealna kombinacija za leto: ujutru serum sa vitaminom C preko koga se nanosi fluid sa zaštitnim faktorom.

ALFA HIDROKSI KISELINE

Alfa hidroksi hiseline ili voćne kiseline vrše blagi piling površnog sloja kože i stimulišu produkciju kolagena. U većoj koncentraciji se koriste u ordinacijama estetske medicine. Za kućnu negu se obično koriste kiseline koncentracije do 10%. Voćne kiseline redukuju pore, sitne bore, prosvetljuju kožu, odličan su izbor za masnu kožu koja je sklona aknama. Najčešće se primenjuju u obliku seruma ili tonika. Nakon voćnih kiselina neophodno je naneti kremu sa hidrirajućim efektom. Slično ka oi kod primene retinola, nakon voćnih kiselina može da se javi crvenilo, perutanje i blago peckanje, kada ih treba razrediti na drugo veče ili uzeti preparat koji sadrži manje voćnih kiselina.

CERAMIDI

Ceramidi su vrsta lipida koji se nalazi u koži, čuvaju barijernu funkciju kože i glavni su za odražavanje adekvatne vlažnosti.  U kozmetičkim proizvodima ceramidi su odlične komponente za hidrataciju kože, koje nisu komedogene. Primena ceramida čini kožu glatkom elastičnijom, bolje hidriranom i vidljivo redukuje fine bore.

Zato, sledeći put kad kupujete kremu za lice, nemojte slepo verovati reklamama. Pročitajte obavezo sastav i proverite da li u njima zaista ima sastojaka koji utiču na starenje kože. Naravno, iako ne bih da Vas razočaram, nemojte od kozmetike očekivati previše. Apsolutno ni jedna krema neće popraviti velike bore, neće “popuniti rupe” niti će zategnuti opuštenu kožu. Od krema možete očekivati bolji ten, smanjenje flekica, bolju hidriranost, manje pore i redukciju finih linija, za sve ostalo morate potražiti pomoć starog dobrog botoksa i hijaluronskih filera.

Podelite ovu stranicu!

Željenu proceduru možete zakazati pozivom na:
064/237-0707, svakog radnog dana od 09:00-21:00 časova.
Konsultacije i pregledi za sve estetske i antiaging procedure su BESPLATNE.